IT Solutions

Netwerkimplementatie op maat van uw bedrijf rekening houdend met de toekomst. Dit betreft de levering en optionele configuratie van switches, routers, firewalls, access points en een remote access VPN voor medewerkers die thuis werken. Hiernaast zorgen we ook voor het leveren van servers, opslag & back-upsystemen. Zoekt u enkel een hardware en software levering zodat uw eigen IT-afdeling de installatie kan verzorgen? Geen probleem!

IT SOLUTIONS

Bedrijfsnetwerken

Een goede netwerkinfrastructuur is enorm belangrijk voor bedrijven in elke sector. Via het bedrijfsnetwerk maakt u verbinding met het internet, uw intranet mail- en dataservers, uw interne opslag en met diensten op de cloud.

Het is dus belangrijk om deze infrastructuur vanaf het begin goed in te richten en te beveiligen met voldoende capaciteit voor de toekomst. We geven advies over het kiezen van verschillende soorten switches zoals access, distribution, aggregatie en core switches, firewalls, gateways en access points.

Voor werknemers die op een andere locatie werken zijn veilige VPN-verbindingen tot de netwerkmiddelen noodzakelijk.

Aruba Networks biedt een breed gamma aan van producten die zorgvuldig worden geselecteerd met de nodige supportlicenties en -opties zoals cloud management. Is uw netwerk kleiner dan 100 gebruikers en heeft u geen eigen IT medewerkers? Kijk dan vooral naar de Aruba Instant On producten in onze webshop.  

IT SOLUTIONS

Servers en storage op het bedrijfsnetwerk

Servers

Services binnen uw bedrijfsnetwerk draaien servers op locatie en/of in de cloud. Medewerkers slaan bijvoorbeeld hun bestanden op in een centrale opslag waardoor alles met collega’s gedeeld kan worden.

Voorbeelden van deze services zijn centrale data opslag, domein controller, Windows Update Service, DHCP-, DNS- en VPN-servers, speciaal ontwikkelde applicaties voor intern gebruik, calculatietools, databases en CRM-tools, web servers en intranet.

Al deze services moeten 24/7 en 365 dagen per jaar toegankelijk, gewaarborgd en beveiligd zijn. Als u het slachtoffer bent van een ransomware-aanval, dan is het cruciaal voor uw bedrijf dat u een goede back-up heeft. Hewlett Packard Enterprise heeft een breed gamma van servers om uw services op te draaien. Dit varieert van servers met een enkele processor tot servers met meerdere processoren.

Dataopslag (NAS/SAN)

Voor centrale opslag van bestanden, foto’s en video’s voor uw werknemers kunt u kiezen voor een Network Attached Storage (NAS). Deze kan ook gebruikt worden als opslaglocatie voor virtuele machines en back-ups. Voor kleinere bedrijven worden ze ook gebruikt als block-based opslag over het netwerk met individuele servers, maar zonder de hoge redundantie van een SAN.

Een Storage Area Network (SAN) is een netwerk van opslageenheden, gekoppeld in een apart netwerk met speciale switches. Een toepassing hiervan is het koppelen van block-based volumes of virtuele harde schijven gekoppeld aan individuele servers.   

Dit komt vooral voor bij heel grote bedrijven en datacenters door de hogere investeringskost aan apparatuur omdat alles dubbel of redundant is uitgevoerd. Hewlett Packard Enterprise heeft een breed gamma van opslagoplossingen voor elke toepassing en elk budget. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en we bieden een oplossing aan die rekening houdt met uw budget en wensen.

Hebt u vragen over hoe wij u kunnen helpen?

IT Solutions collectie Aruba
IT SOLUTIONS

IT Solutions met HPE Servers, Aruba Networks en Aruba Instant On for Small Business

Het is belangrijk om kwalitatieve, robuuste en betrouwbare netwerkapparatuur te gebruiken in uw bedrijf. Niet alleen is dit veiliger, maar het zorgt er ook voor dat werknemers efficiënter kunnen werken en voor minder problemen staan.

Kleine bedrijven

Voor kleinere bedrijven tot 100 gebruikers en thuiskantoren verkopen en ondersteunen we alle producten van Aruba Instant On. Deze combineren we met NAS-systemen en HPE rack servers in de DL100-300 reeks. De NAS-systemen kunnen HPE-systemen zijn of bijvoorbeeld Synology of Qnap afhankelijk van het budget.

Voor gedeelde opslag en server virtualisatie met beperkte performance is Stormagic een goede optie in combinatie met VMware vSphere Essentials. Voor meer performance is Simplivity 325 een aanrader.   

Grote bedrijven

Voor grote bedrijven verkopen en ondersteunen we alle producten van de HPE Rack Server DL300-500 reeks en storage oplossingen zoals Nimble en Alletra. Voor Hyperconverged Infrastructure oplossingen voor gedeelde opslag en server virtualisatie met hoge prestaties is Simplivity 380 de beste keuze in combinatie met VMware vSphere. 

IT SOLUTIONS

Virtualisatie van servers en dataopslag

Tegenwoordig worden veel serverapplicaties gevirtualiseerd met VMware of Hyper-V. Deze servers of virtuele machines draaien dan op een netwerk van individuele servers of hosts. Dit heeft als grote voordeel dat er back-ups gemaakt kunnen worden terwijl de virtuele machine draait.

Deze back-ups kunnen eenvoudig worden teruggezet bij datacorruptie. De back-up kan ook op een andere host teruggezet worden zonder opnieuw drivers te moeten installeren. Gaat er bijvoorbeeld een server in onderhoud voor firmware updates, dan worden de virtuele machines verplaatst naar de partner host zonder onderbreking.

Hyper Converged Infrastructure is het virtualiseren van zowel opslag als servereenheden. De lokale opslag van de server wordt gevirtualiseerd om op die manier een gedeelde opslag tussen verschillende server nodes te krijgen. Hierdoor worden bij uitval van een host de virtuele machines automatisch opgestart op de partner host.

Hewlett Packard Enterprise heeft hiervoor Simplivity ontwikkeld. Deze kan opgebouwd worden met minimaal 2 of maximaal 96 Simplivity hosts in een cluster of federation. Ook kunnen individuele Simplivity hosts geconfigueerd worden van 7.5TB tot 32TB.

Deze oplossing heeft geïntegreerde back-up software waardoor het back-upproces slechts enkele seconden duurt. Daarnaast wordt de data efficiënt opgeslagen zodat deze minder ruimte inneemt dan in een standaard VMware omgeving. HPE Simplivity ondersteunt als externe back-up StoreOnce.

Het is een all-in-one oplossing, ideaal voor edge deployments en VDI toepassingen. Dit is een specifiek, schaalbaar product dat we naar wens configureren. U kunt dus met een 2-node oplossing beginnen en deze later uitbreiden met extra Simplivity hosts wanneer dat nodig is. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en we zullen een oplossing aanbieden die rekening houdt met uw budget en wensen.

IT Solutions netwerkinfrastructuur
Evolutie van opslagtechnologie

Bekijk hier het brouwproces van bier en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het it-netwerk hierachter.