Automatisatie

Het automatiseren van bedrijfsprocessen is belangrijk om de efficiëntie van uw bedrijf te vergroten. Ook voor beveiliging en veiligheid tegen onvoorziene omstandigheden is automatisatie belangrijk. We maken uw productie ook klaar voor Industry 4.0 (Smart Industry).

Industriële automatisatie voor bedrijven

Josatech Projects is gespecialiseerd in de automatisering & visualisatie van productie- en procesinstallaties op basis van de Siemens producten Simatic PCS7 en TIA Portal. In de toekomst gaan we ook PCS Neo ondersteunen.

Deze Siemens producten zorgen ervoor dat elke softwareapplicatie volledig aanpasbaar is. Zo kunnen we al uw alle sectorspecifieke wensen realiseren. Er is een breed assortiment van sectoren waarin dit mogelijk is. Van chemie tot voeding zoals bijvoorbeeld de productie van bier in brouwerijen als er gebruik gemaakt wordt van een batch gestuurde installatie.

Automatisatie arbeider
Automatisatie twee personen
Automatisatie

Software engineering (PCS7 & PCS Neo)

Ontdek hier op welke manier we uw bedrijf efficiënter kunnen maken door gebruik te maken van automatisatie.

Deze controlemodules dienen voor het aansturen van pompen, kleppen, metingen. In de equipmentmodules zitten de stappen van PLC-programma’s en vrij programmeerbare functies voor de procesaansturing. Deze modules kunt u met Excel-tools importeren en exporteren.

Er worden procesbeelden aangemaakt die volledig conform zijn met de P&ID diagrammen aangeleverd door de klant. Op deze procesbeelden zullen statische en bedrijfstoestanden zichtbaar zijn van kleppen, metingen en klantspecifieke modules. Deze visualisatie zorgt ervoor dat uw werknemers efficiënt en veilig het proces kunnen bedienen.

Bij een alarm wordt automatisch een signaal aangestuurd. De operator moet na de alarmmelding deze nakijken en de correcte actie ondernemen. Het alarm van onderdelen die in onderhoud zijn, wordt automatisch verborgen zodat deze geen storingen melden aan de operator.

Alle meetgegevens voor procesvalidatie op korte en lange termijn worden opgeslagen zodat deze in de toekomst geraadpleegd kunnen worden.

Bijvoorbeeld wanneer temperaturen van tanks op een bepaald tijdstip nagekeken moeten worden na een klacht van een consument.

Rapporten kunnen ook gegenereerd worden na specifieke gebeurtenissen of processtappen in uw productieproces.

Via een add-on bibliotheek kunnen we data uitwisselen tussen het PCS7-systeem en bijvoorbeeld S7-1500 controllers. Op deze manier kan de status van externe procesdelen weergegeven worden op de procesbeelden.

Deze frequentieomvormers zorgen ervoor dat de juiste volumes van vloeistoffen volgens de juiste snelheden door de leiding gepompt worden naar tanks of andere opslageenheden of het waarborgen van de druk in een leidingnet zoals de transportleiding van een watermaatschappij.

Dankzij het geleidelijk optoeren, vermindert u het energieverbruik in tegenstelling tot direct ingeschakelde motoren en voorkomt u inschakelpieken op het net. Voor Siemens Sinamics aandrijvingen gebruiken we een standaard bibliotheek. Zo bespaart u ook op kosten voor engineering.

Implementatie van veiligheidssystemen (failsafe-systemen) is op bepaalde proceslocaties noodzakelijk door de verwerking van bijvoorbeeld brandbare of chemische stoffen. Of wanneer de veiligheid voor mens en milieu een risico is tijdens het productieproces.

Dit soort installaties worden verplicht door de wetgever om extra beveiliging aan te brengen op installaties. Safetysystemen kunnen vlekkeloos geïntegreerd worden in de producten van Siemens.

Een standalone veiligheidssysteem is ook leverbaar als u geen Siemens automatisatie gebruikt voor uw procesbewaking.

Uw proces wordt ingedeeld in units zoals proces- en opslag tanks, leidingnetten, pompen. Dankzij het recept gestuurde systeem kunnen units gealloceerd worden die op dat moment nodig zijn voor het proces.

Na het beëindigen van een batch run worden er rapportages gegenereerd met de nodige proces data zoals toegevoegde hoeveelheden grondstof en temperatuur curves. Dit systeem is FDA (Food and Drug Administration) gecertificeerd. 

Dit wordt vaak geïntegreerd met het batch control systeem, maar kan ook apart toegepast worden. Dit systeem organiseert en bewaakt het transport van vloeistoffen en vaste stoffen in complexe leidingstelsels. Het route control systeem maakt ook gebruik van een S88-indeling zoals het batch control system.

Het updaten/upgraden van uw PCS7-systeem naar de laatste versie is een vereiste als u zo efficiënt mogelijk wilt werken en gebruik wilt maken van de meest recente functies. Dit garandeert ook dat u altijd werkt met de laatste versies van de Windows operatorsystemen zoals Windows Server en Windows 10.

sis-compact-483571573-vl-var1h-cmyk (1)
Automatisatie visual

Bekijk hier het brouwproces van bier en ontdek hoe wij u kunnen helpen met de automatisatie.

Automatisatie

PLC Besturingen & HMI

PLC Besturingen & HMI

Maak uw productie klaar voor Industry 4.0 (Smart Industry). Wilt u graag mee zijn met de laatste trends en dus de efficiëntie van uw bedrijf optimaliseren? Dan hebt u een HMI (gebruikersinterface) en een PLC (programmeerbare logische sturing) nodig. Deze zorgen samen voor de aansturing en automatisatie van verschillende processen binnen uw bedrijf.

Hebt u vragen over hoe wij u kunnen helpen?

VERKOOP

Uw partner in productverkoop

Ook voor de aankoop van losse producten zoals CPU’s, IO-modules, softwarelicenties en Simatic aandrijvingen kan u bij ons terecht. Wanneer u een defect heeft of snel een upgrade wilt uitvoeren, kan u bij ons terecht voor alle onderdelen. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bekijken.

Contact

Hebt u nog vragen of wilt u meteen aan de slag met ons? Neem dan contact op.